Lekdetectie in Utrecht nodig? Bel

Schade door badkamer lekkage

Een badkamer is een vervelende plek om last te hebben van een lekkage. In de meeste huizen is de badkamer namelijk op de eerste etage gebouwd, waardoor een lekkage direct gevolgen heeft voor de ondergelegen ruimtes. Vanwege het tegelwerk in uw badkamer blijft een lekkage vaak in eerste instantie onopgemerkt. Pas wanneer er vochtplekken zichtbaar worden op de plafonds van de ondergelegen ruimte, dan weet u dat er iets mis is.

Hierdoor kan een lek in uw badkamer al snel een grotere schade met zich meebrengen, dan andere soorten schades. Dit heeft er ook mee te maken dat het voor u vaak lastig is om precies te bepalen wat nu de lekkage veroorzaakt. U wilt namelijk niet zomaar gaan breken zonder precies te weten wat de oorzaak is. Daarnaast kan er bij dit soort lekkages eenvoudig schimmelvorming ontstaan wat niet alleen slecht is voor uw woning, maar natuurlijk ook voor uw gezondheid.

Oorzaak badkamer lekkage

Een lekkage in uw badkamer kan door vele zaken worden veroorzaakt. Een veel voorkomende bron van lekkage is slechte voegen of kitwerk. Op deze manier kan het douchewater eenvoudig achter het tegelwerk in de muur komen en voor schade zorgen. Andere veel voorkomende oorzaken zijn: de afvoer van een inloopdouche of onder de douchebak, lekkage van afvoer onder uw bad, lekkage van een zwevende toiletpot (hangend toilet) of een simpelere lekkage van uw boiler of kraan.

Voor degene die in het bezit zijn van een bubbelbad of jacuzzi is de kans op lekkage natuurlijk ook aannemelijk. In dergelijke baden zijn zoveel slangen aanwezig dat de kans op een lekkage daar zeker aanwezig is.

Lekdetectie is de oplossing!

Om achter de oorzaak van een lek in uw badkamer te komen is het verstandig om een lekdetectiebedrijf in te schakelen. Deze kunnen met geavanceerde apparatuur precies opsporen wat de bron van een lekkage is. Door gebruik te maken van deze apparatuur hoeft er niet te worden gebroken om de oorzaak te vinden en dat is natuurlijk wel zo prettig!

MTT helpt u graag bij het opsporen en repareren van uw waterschade. Wij helpen u tevens met de rapportage die u kunt overhandigen aan uw verzekering. Zoals u ziet proberen wij u bij lekkage zoveel mogelijk zorgen uit handen te nemen.

Wanneer u last heeft van een lek in uw badkamer, bel ons dan snel. Wij zijn de goedkoopste specialist die u kunt vinden!

badkamer lekkage afbeelding