Lekdetectie in Utrecht nodig? Bel

Onbruikbare kelder door lekkage?

Bij veel mensen thuis wordt een kelder natuurlijk gebruikt als opslagruimte. Dat de spullen die hier staan misschien niet vaak gebruikt worden, wil natuurlijk niet zeggen dat ze daardoor minder waardevol zijn. Een lek in uw kelder kan er echter voor zorgen dat veel van deze spullen blijvend worden beschadigd en daardoor waardeloos worden.

Een kelderlekkage wordt vaak niet meteen opgemerkt, omdat dit een plek is waar u waarschijnlijk niet zo vaak komt. Bij een dergelijke lekkage hoeft dat ook niet meteen te betekenen dat uw kelder volledig onder water staat. Het kan ook voorkomen dat het water in de muren van uw kelder lekt, waardoor de vochtigheid in de kelder enorm zal toenemen. Door deze hoge luchtvochtigheid gaan uw spullen beschimmelen en kunnen deze alsnog onbruikbaar worden.

Bescherm u bezittingen in de kelder

Veel mensen plaatsen hun spullen onbeschermd in de kelder. Zelfs wanneer er geen lek in uw kelder zou zijn is het verstandig om uw bezitting tegen vocht te beschermen. Dit kunt u eenvoudig doen door uw spullen zoveel mogelijk in goed afsluitbare boxen of vochtbestendige plastic zakken te bewaren.

Wanneer u kelder dan onverhoopt een keer onder water komt te staan (bijvoorbeeld door hoog grondwater), dan heeft het inpakken van uw spullen meerdere voordelen. Ten eerste zijn deze beter beschermd tegen vocht en ten tweede kunt u uw kelder veel gemakkelijker ontruimen.

Kelderlekkage verhelpen

Om een lek in uw kelder te verhelpen is het eerst van belang om precies uit te vinden wat de oorzaak van de vocht overlast is. Wij kunnen u daar bij helpen. Middels onze verschillende detectiemethoden kunnen wij exact vaststellen waar de bron van een lek zit zonder daarvoor uw kelder te beschadigen.

Zodra de oorzaak is gevonden kan er worden begonnen met het herstellen van het lek en de eventuele ontstane schade. Wij helpen u hierbij graag en zorgen er voor dat u zo snel mogelijk weer van de overlast af bent. Tevens maken wij een rapport op van de schade en de werkzaamheden dat u kunt gebruiken voor uw opstal- of inboedelverzekering.

Wij nemen u zoveel mogelijk werk uit handen, omdat een lekkage op zich al genoeg rompslomp met zich mee brengt. Wilt u meer weten over onze diensten? Bel ons dan direct!

kelder lekkage afbeelding