Lekdetectie in Utrecht nodig? Bel

Plafond lekkage! Wat nu?

Een lekkage aan uw plafond wordt door iedereen een plafond lekkage genoemd. Op zich is dit eigenlijk een vreemde benaming, daar het eigenlijk nooit uw plafond zelf is dat lek is. De oorzaak van dit soort lekkages ligt meestal ergens anders.

In de meeste gevallen wordt de lekkage veroorzaakt door bijvoorbeeld een lek op uw dak, een lekke waterleiding of een kapotte afvoer. Dit is dan ook meteen de reden dat het vinden van een plafond lekkage lastiger is dan u wellicht denkt. In dit geval is het daarom handiger om een lekdetectie expert in te schakelen om de oorzaak van de lekkage te vinden.

Plafond lekkage opsporen

Een lekdetectiebedrijf is gespecialiseerd in het opsporen van lekkages, waaronder natuurlijk ook een lekkage aan uw plafond. Door gebruik te maken van de modernste apparatuur op het gebied van lekdetectie kunnen zij de bron van het lek nauwkeurig voor u lokaliseren. Hierbij wordt geen normaal gereedschap gebruikt en zal er niets opengebroken hoeven te worden.

Zodra de lekkage is gevonden zal dit professioneel worden gerepareerd en tevens zal de schade worden hersteld. Om de daadwerkelijk schade van eventuele vochtvlekken te kunnen bepalen is het verstandig om eerst alles goed op te laten drogen. Pas dan kan worden vastgesteld of de vochtplekken blijvende schade hebben achtergelaten.

Mocht er na het drogen nog zichtbare schade zijn, dan kunnen wij deze natuurlijk ook voor u herstellen. Hierbij valt te denken aan het opnieuw stuken of schilderen van uw plafond.

Lekkage en uw verzekering

Wanneer u verzekerd bent, dan valt de schade die is ontstaan door lekkage in de meeste gevallen gewoon onder uw opstalverzekering (voor huis eigenaren). Bent u huurder, dan valt dit over het algemeen onder de verzekering van de verhuurder.

Na het verhelpen van de lekkage gaat u deze waarschijnlijk direct bij uw verzekeraar claimen. Het is goed om te weten dat wij u hierbij alvast op weg helpen. Na het opsporen van de lekkage maken wij een rapportage voor u die u kunt gebruiken om de afhandeling bij uw verzekeringsmaatschappij te vereenvoudigen. Zoals u ziet nemen wij u graag zoveel mogelijk werk uit handen en zorgen er voor dat u de schade snel achter u kunt laten.

Wat uw lekkage ook is, u kunt ons altijd bellen. Wij staan voor u klaar!

plafond lekkage afbeelding