Lekdetectie in Utrecht nodig? Bel

Riool lekkage - wat nu?

Wanneer u het idee heeft dat u last heeft van een lek in uw riolering, dan is het verstandig om snel actie te ondernemen. Hoewel een dergelijk lekkage op het eerste gezicht ongevaarlijk lijkt, schuilt er wel degelijk een groot gevaar voor uw gezondheid wanneer u riool lekkage heeft.

Gelukkig is een lekkage in uw riolering eenvoudig te herkennen aan de indringende lucht die wordt afgegeven door uw riool. Een dergelijk lek zal daarom nooit lang onopgemerkt blijven. Toch schuilt het gevaar van dit type lekkage in de lucht die u ruikt!

Deze vieze lucht bestaat namelijk uit gassen die zeer gevaarlijk kunnen zijn voor uw gezondheid! Het gas dat de alom bekende eierlucht afgeeft is waterzwavelstof (H2S). Bloodstelling aan een te hoge concentratie van dit gas kan zelfs dodelijke gevolgen hebben. Iets waar u in eerste instantie niet aan zult denken wanneer u een vieze rioollucht ruikt.

Riool lekkage opsporen

Zoals u inmiddels heeft begrepen is het dus van groot belang dat u snel handelt wanneer u een rioollucht in uw woning ruikt. Ga hierbij niet zelf in uw kruipruimte kijken om te zien of u het lek kunt dichten. U weet namelijk nooit hoe hoog de concentratie giftige gassen is en daarom is het betreden van de kruipruimte ten sterkste af te raden.

Voor het opsporen en dichten van een rioollek kunt u dus beter meteen een expert inschakelen. MTT is zo'n lekdetectie expert en wij helpen u graag bij het vinden van alle soorten lekkages. Onze ervaren medewerkers en geavanceerde technieken zorgen er voor dat wij uw lek snel hebben gevonden en verholpen. Twijfel daarom nooit bij een rioollek en bel ons direct!

Valt het onder uw verzekering?

De meeste verzekeraars dekken de schade ontstaan door lekkende riolering/afvoer, zolang deze bovengronds is. Aangezien elke verzekeraar zijn eigen voorwaarden kan hanteren is het verstandig om uw polisvoorwaarden er even op na te slaan om te zien of een dergelijke schade onder uw verzekering valt.

Wij zorgen er in ieder geval altijd voor dat u een rapportage krijgt over de ontstane lekkage. Dit rapport kunt u opsturen naar uw verzekering om zo de afhandeling te kunnen versnellen. Naast het geen wij het lek repareren en de gevolgschade kunnen herstellen is dit één van de services die MTT aanbied.

Wij helpen u graag zodat u de zorgen over uw lekkage zo snel mogelijk kunt vergeten. Bel ons daar direct, zodra u een lek vermoedt!

Riool lekkage Utrecht afbeelding